Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як прискорити виплату допомоги по вагітності та пологах фізособі-підприємцю — поради Фонду соцстраху

Реклама

Фонд соцстрахування нагадує, що з 01.01.2021 р. набули чинності зміни, внесені Законом № 592 до Закону про ЄСВ. Відповідно до Наказу № 578 для призначення матеріального забезпечення, страхових виплат до фіскальних органів фізичною особою - підприємцем подається Податкова декларація платника єдиного податку - фізичної особи-підприємця, з додатковою позначкою "Довідково".

Згідно з частинами першою та другою статті 34 Закону № 1105 підставою для фінансування страхувальників робочими органами Фонду є оформлена за встановленим зразком заява-розрахунок, що містить інформацію про нараховані застрахованим особам суми матеріального забезпечення за їх видами. Страхувальник відкриває окремий поточний рахунок для зарахування страхових коштів у банках.

З метою контролю за використанням коштів Фонду, при подачі до робочого органу Фонду заяви-розрахунку для перерахування допомоги по вагітності та пологах до неї необхідно додавати:

  • копії поданої податкової декларації та квитанцій про сплату єдиного внеску за поточний рік та місяць настання страхового випадку;

  • довідку з територіального фіскального органу про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів;

  • копію листка непрацездатності;

  • за необхідності підтвердження страхового стажу - довідку з органу Пенсійного фонду України.

Також, для прискорення перевірки поданої фізичною особою-підприємцем заяви-розрахунку, така особа може додатково надати:

  • копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про реєстрацію підприємницької діяльності;

  • копію витягу з реєстру платників єдиного податку (для фізичної особи-підприємця, яка обрала спрощену систему оподаткування).

Хочете читати всі бухгалтерські видання та новини на єдиній платформі? Спробуйте систему LIGA360:Бухгалтер. Тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених видань та слідкувати за актуальними темами бухобліку. Замовляйте тестовий доступ за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини