Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли повернеться щомісячна звітність з ПДФО та ЄСВ – урядовий законопроект

Реклама

Ми вже розповідали, що уряд підготував законопроект стосовно повернення до місячної звітності зі сплати ЄСВ. І ось урядовий проект Закону про внесення змін до ПКУ щодо подання єдиної звітності з ЄСВ і ПДФО (№ 6120 від 30.09.2021 р.) вже у Верховній Раді. Заплановано, що Закон набере чинності з 1 січня 2022 року.

Із текстом законопроекту зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Проектом пропонується внести зміни до статей 51, 170, 172-174 та 176 ПКУ в частині зміни податкового періоду з квартального на місячний для подання платниками податків, у тому числі податковими агентами, платниками єдиного внеску, контролюючим органам податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, сум утриманого з них податку та сум нарахованого єдиного внеску.

Подавати звітність без помилок та вчасно вам допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У ньому є все, що справді потрібно підприємцю, - актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Переконайтеся самі.

Нагадаємо, що з 01 січня 2021 року для платників ЄСВ запроваджено подання звітності про нарахування єдиного внеску у складі звітності з ПДФО. Для роботодавців передбачено подання звітності за найманих працівників із встановленням квартального періоду звітування, а саме - що звіт подається протягом 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу. Така новація викликала невдоволення насамперед у Пенсійного фонду, який і розробив законопроект № 6120.

Більше новин бухгалтерського та податкового обліку - в LIGA360. Отримайте доступ до професійних видань Інтербух і БУХГАЛТЕР&ЗАКОН в єдиному рішенні. А ще тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених ресурсів. Дізнайтесь про всі можливості LIGA360:Бухгалтер.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини