Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін визначив суб’єктів, яких перевірятиме Держпродспоживслужба щодо розповсюдження пластикових пакетів

Реклама

Постановою КМУ від 20.12.2021 р. № 1347 затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері розповсюдження пластикових пакетів в об'єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Такими критеріями є:

- кількість порушень суб'єктом господарювання вимог законодавства про обмеження обігу пластикових пакетів на території України, виявлених за результатами заходів державного нагляду (контролю), проведених протягом останніх 5 років, що передують плановому періоду;

- види порушень суб'єктом господарювання вимог законодавства про обмеження обігу пластикових пакетів на території України, виявлені за результатами заходів державного нагляду (контролю), проведених протягом останніх 5 років, що передують плановому періоду.

Віднесення суб'єкта господарювання до високого, середнього або незначного ступеня ризику здійснюється з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями.

Планові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням суб'єктом господарювання вимог законодавства про обмеження обігу пластикових пакетів на території України здійснюються з такою періодичністю:

- з високим ступенем ризику - не частіше одного разу на два роки;

- із середнім ступенем ризику - не частіше одного разу на три роки;

- з незначним ступенем ризику - не частіше одного разу на п'ять років.

Нагадаємо, що з 10 грудня діє перший етап обмежень на обіг пластикових пакетів, а з 1 лютого 2022 року мінімальна ціна на пластиковий пакет буде 2 грн.

Отримай подарунок від LIGA ZAKON до Нового Року. Тільки до 14 січня замовляй преміум-рішення LIGA360 за ціною професійного. Максимум корисних функцій та ефективне інформування про новації у 2022 році. Встигни на святкові знижки за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини