Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оформити прийняття на місце роботи працівника, який виїхав за кордон і не звільнився — Держпраці

Реклама

Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці роз'яснило, що протягом дії воєнного стану слід ураховувати положення Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Тому якщо працівники фактично відсутні на роботі через те, що евакуювалися в іншу місцевість, перебувають у відпустці, простої, тимчасово втратили працездатність або їх адреса тимчасово невідома, роботодавці можуть укладати з новими працівниками строкові трудові договори у період дії воєнного стану або на період заміщення тимчасово відсутнього працівника.

Хочеш отримати більше інформації з цього кадрового питання? Замов LIGA360:HR-Менеджер. Один пошуковий запит - уся аналітика, коментарі, законодавство з теми. Деталі за посиланням.

Нагадаємо, що строковий трудовий договір - це один із видів трудових договорів, який, на відміну від безстрокового, укладається на певний визначений строк.

У такому випадку заробітна плата працівнику, прийнятому на роботу за строковим трудовим договором, виплачується за посадою, на яку його прийнято. При цьому факт відсутності основного працівника, який не виконує своїх обов'язків, на це не впливає.

Читайте також:

Дізнавайтеся першими про зміни законодавства під час воєнного стану. Усі нововведення, аналітика й консультації доступні в LIGA360. Замовляй сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини