Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якою датою скласти зведену ПН при відображенні податкових зобов’язань у звітності з ПДВ за лютий-травень, якщо постачальник не зареєстрував ПН

26 липня 2022, 14:10
734
0
Реклама

Якщо платник податку у звітних періодах лютий-травень 2022 року на підставі бухгалтерської довідки відобразив нарахування податкових зобов'язань відповідно до п. 198.5 або п. 199.1 ПКУ, то після відновлення можливостей реєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) податкові накладні, платник податку (якщо він має можливість виконувати свої податкові обов'язки) повинен скласти датою не пізніше останнього дня лютого, березня, квітня, травня 2022 року (в залежності від періоду, у якому виникли підстави для нарахування податкових зобов'язань з ПДВ відповідно до п. 198.5 ПКУ) відповідну зведену податкову накладну та зареєструвати її в ЄРПН до 15.07.2022 (незалежно від факту реєстрації в ЄРПН постачальником податкових накладних по операціям з постачання товарів/послуг, які використовувались/частково використовувались в неоподатковуваних операціях).

При цьому, у разі відсутності факту реєстрації постачальником в ЄРПН податкової накладної після закінчення 60 календарних днів з дня його переходу на систему оподаткування, на якій він перебував до обрання особливостей оподаткування єдиним податком за ставкою 2%, податковий кредит платника податку - покупця та податкові зобов'язання, нараховані ним згідно з п. 198.5 або п. 199.1 ПКУ, підлягають уточненню.

Знижка 30% на рішення LIGA360 для бухгалтерів - тільки у липні. Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про акцію LIGA ZAKON за посиланням.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.16 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини