Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повернення щомісячної звітності з ПДФО та ЄСВ — Рада дала зелене світло законопроєкту

7 вересня 2022, 11:25
3268
0
Реклама

Верховна Рада 6 вересня 2022 р. прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» (№ 6120 від 30.09.2021 р.). Свого часу ми вже повідомляли про цей законопроєкт у повідомленні.

Згідно тексту законопроєкту у разі його прийняття він мав би набрати чинності з 01.01.2022 р., однак наразі планується актуалізація пропонованого терміну набрання чинності зазначеного законодавчого акту.

Проектом пропонується внести зміни до статей 51, 170, 172-174 та 176 ПКУ в частині зміни податкового періоду з квартального на місячний для подання платниками податків, у тому числі податковими агентами, платниками єдиного внеску, контролюючим органам податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, сум утриманого з них податку та сум нарахованого єдиного внеску.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини