Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівниця може працевлаштуватись за сумісництвом, перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною до трьох років

Реклама

Чи може працівниця, яка перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення 3-річного віку, працювати у іншого роботодавця за сумісництвом - відповіли в Південно-Східному міжрегіональному управлінні Держпраці

Працівники вправі укладати трудовий договір про роботу як з одним, так і з декількома роботодавцями.

Сумісництвом вважають виконання працівником, крім основної, іншої оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому самому або іншому підприємстві, в установі, організації або у роботодавця - фізичної особи (ст. 1021 КЗпП).

Тому працівниця яка перебуває відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку, може укласти трудовий договір на умовах сумісництва з іншим роботодавцем. Однак і на роботі за сумісництвом вона може взяти відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку.

Додатково використовуйте в роботі публікацію «Компенсація за відпустку після відпустки для догляду за дитиною».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини