Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи зберігається у 2023 році за працівниками сума індексації зарплати, яка виникла раніше

Реклама

В 2023 році у роботодавця відсутній обов'язок нараховувати індексацію зарплати працівникам, що зумовлено зупиненням на 2023 рік дії Закону України «Про індексацію грошових доходів населення». На цьому наголошувалося у новині «Чи повинен роботодавець проводити індексацію зарплати у 2023 році - Держпраці».

Проте роботодавець може на самостійно прийняти рішення продовжувати нараховувати індексацію зарплати працівнику. Саме тому ми продовжуємо публікувати індекс споживчих цін у квітні та можливі суми індексації зарплат у травні 2023 року.

В той же час, станом на грудень 2022 року різні категорії працівників отримували певні суми індексації, зокрема, зарплати та грошового забезпечення, які склалися внаслідок рівня інфляції за 2022 рік та попередні роки.

Саме на такий запит довелося відповісти Мінекономіки у листі від 21.02.2023 р. № 4707-05/7400-07.

Фахівці міністерства уважають, що упродовж 2023 року за працівником зберігається сума індексації зарплати та грошового забезпечення, яка виникла за період до січня 2023 року (до зупинення дії Закону).

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини