Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військовозобов’язаних стане більше: Закон прийнято

Реклама

Пропозиція Міноборони про зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років знайшла підтримку в Раді.

Нардепи підтримали в цілому законопроект № 9281, яким зменшується граничний вік перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку

Інформацію поширив нардеп Я.Железняк.

З цього приводу треба враховувати, що згідно п. 2 ч. 1 ст. 37 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» від 25.03.1992 р. № 2232-XII на військовий облік військовозобов'язаних беруть громадян України, які досягли 27-річного віку під час перебування на військовому обліку призовників.

Тож зниження призовного віку до 25 років означає, що на військовий облік військовозобов'язаних візьмуть 25 та 26 річних юнаків, які перебували на обліку як призовники, що дозволить призивати їх в рамках загальної мобілізації.

Нагадаємо, що воєнний стан та загальну мобілізацію продовжили до 18 серпня.

Використовуйте в роботі аналітичні матеріали:

- «Бронювання військовозобов'язаних у 2023 році: умови та порядок»;

- «Складання та ведення списків військовозобов'язаних на підприємстві: вимоги-2023».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини