Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові правила обрахунку посадових окладів працівників державних органів на прифронтовій території

21 червня 2023, 12:25
2474
0
Автор:
Реклама

Як ми вже повідомляли, уряд вніс зміни до порядку оплати праці окремих категорій посадовців органів влади. Йдеться про постанову КМУ від 16.06.2023 № 612. Нею було оновлено Постанову №391, яка регулює питання оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування під час воєнного стану.

Так, з-під дії підпункту 1 пункту 1 Постанови №391 (щодо коефіцієнтів1,5 та 2 для посадових окладів) вивели працівників державних органів, оплата праці яких регулюється спеціальними законами; військовослужбовців; осіб рядового і начальницького складу та поліцейських.

Установили, що заробітна плата працівникам державних органів нараховується з урахуванням підвищених розмірів посадових окладів, передбачених підпунктом 1 пункту 1 Постанови №391, які визначені та затверджені у штатному розписі відповідного державного органу.

Ще одне оновлення: для цілей Постанови №391 розташування робочого місця працівника буде визначатися керівником державного органу (керівником державної служби, суб'єктом призначення) шляхом затвердження відповідного переліку працівників, які здійснюють свої повноваження безпосередньо на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії. Працівникам державних органів, які включені до такого переліку, за періоди роботи на територіях, які не включені до Переліку територій, нарахування заробітної плати будуть проводити виходячи з посадових окладів, визначених законодавством.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини