Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавець подавав паперові повідомлення про виплати застрахованим – чи подавати їх знову через портал ПФУ

24 листопада 2023, 11:04
510
0
Автор:
Реклама

Як ми вже повідомляли, Пенсійним фондом України реалізовано можливість формування та подання страхувальниками повідомлень про виплату коштів застрахованим особам через електронний кабінет на вебпорталі ПФУ. А потім з'явився й алгоритм заповнення роботодавцем повідомлень про виплату коштів застрахованим особам через е-кабінет. Зрозуміло, виникло й питання - якщо до реалізації на вебпорталі ПФУ спеціальної опції з подання повідомлення про виплату коштів застрахованим особам, підприємство подавало ці повідомлення у паперовій формі, то чи потрібно подавати ці повідомлення повторно у новому форматі?

Ні, не потрібно, оскільки передбачено, що повідомлення про виплату коштів застрахованим особам подаються страхувальниками через Єдиний державний вебпортал електронних послуг або вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, або у паперовій формі (пункт 1 Постанови №28-3).

Тобто, резюмує ПФУ, страхувальник може обрати один із способів подання до органу Пенсійного фонду України повідомлення про виплату коштів. Дублювати раніше подані повідомлення про виплату коштів застрахованим особам в електронному форматі не потрібно.

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

- Диджиталізація повідомлень про лікарняні

- Порядок "самостійного" оформлення декретних

- Розрахунок із працівником під час звільнення: як заповнити Податковий розрахунок

- Перевірка лікарняних: ПФУ визначився з формою довідки

- Хвороба під час відпустки: як продовжити або перенести час відпочинку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини