Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бронювання працівників від мобілізації продовжили ще на місяць – постанова КМУ

8 травня 2024, 08:55
18135
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів продовжив на місяць строки дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов'язаним згідно з Постановою №76. Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні 7 травня 2024 року. Продовження стосується тих відстрочок, що не закінчилися на день ухвалення постанови, та відбуватиметься автоматично.

Як відомо, 18 травня 2024 року набудуть чинності зміни до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», зокрема - і зміни в законодавстві щодо бронювання військовозобов'язаних. Як пояснив заступник міністра економіки Ігор Фоменко, наразі уряд працює над розробкою відповідних урядових актів.

«Водночас, щоб у цей перехідний період запобігти зупинці критично важливих для економіки підприємств, та з метою забезпечення потреб оборони та населення, ми продовжуємо терміни дії відстрочок на місяць. Надалі підприємства матимуть змогу бронювати працівників вже за оновленими правилами», - зазначив Ігор Фоменко.

Раніше Генштаб пояснив хто з працівників повинен оновлювати дані в ТЦК з 18 травня, а у Міноборони розповіли кого з держслужбовців можуть мобілізувати за новим законом.

До речі, компанія LIGA ZAKON запрошує на безкоштовний вебінар «Новації закону про мобілізацію» (10 травня, 11:00). Участь безкоштовна за умови реєстрації. Зареєструватися можна за посиланням.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини