Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 8 червня роботодавці повинні повідомляти про зміну трудових відносин – як це діє

9 липня 2024, 15:26
2674
0
Автор:
Реклама

Звертаємо увагу усіх роботодавців, у яких відбулись зміни у трудових відносинах з працівниками після 8 червня 2024 року, на наступне: відповідно до Постанови №650 (набрала чинності саме 8 червня) не пізніше ніж протягом наступного дня після прийняття працівника на роботу роботодавці мають подати відповідні відомості через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України в електронній формі з обов'язковим накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

На виконання Постанови №650 щодо бронювання військовозобов'язаних Пенсійним фондом забезпечено інформаційну взаємодію між реєстром застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування (РЗО) та Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Тобто відтепер роботодавці в особистому кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг ПФУ мають можливість у режимі реального часу подавати відомості про зміни у трудових відносин.

До речі, більш детально про новації бронювання, які затверджені Постановою №650, можна прочитати у нашому матеріалі «Нові правила бронювання-2024 від А до Я: аналізуємо постанову КМУ №650».

У період до 15.07.2024 р. - дати завершення апробації запровадженого на вебпорталі електронних послуг Фонду в кабінеті страхувальника нового сервісу, роботодавці мають можливість подати відомості про трудові відносини з працівниками, що мали місце в період з дати набрання чинності Постанови №650. Тобто до 14 липня включно можна подавати відомості про працівників, прийнятих у період з 8 червня по 14 липня.

Водночас, починаючи з 15.07.2024 р. можливо буде подати лише відомості про зміни в трудових відносинах, які відбулись не пізніше ніж протягом наступного дня після події, наголосили у ПФУ.

Більш детально про відомості, які роботодавці повинні подавати про працівників, та про алгоритм такого подання читайте у нашій публікації «Подання роботодавцем даних про трудові відносини через портал ПФУ від А до Я».

Монітор дані про власну компанію з новою LIGA360. Дивись на досьє компанії очима партнерів, конкурентів та перевіряючих органів. Аналізуй згадки в медіа, інтернет-ЗМІ, соціальних мережах, участь в судових справах. Дізнайся більше переваг, замовивши персональну презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини