Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи штрафують із 17 липня за неоновлення працівниками даних у ТЦК – Міноборони

16 липня 2024, 08:55
8106
0
Автор:
Реклама

Громадяни, які не оновлять свої військово-облікові дані до 16 липня, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності із штрафами від 17 000 до 25 500 гривень. Про це повідомив директор Департаменту кадрової політики Міністерства оборони Марк Андрусяк. Водночас в Україні не передбачено автоматичних штрафів для всіх, хто не оновить свої військово-облікові дані до 16 липня.

Марк Андрусяк повідомив, що Міноборони не підтримує продовження термінів для оновлення військово-облікових даних. Для цього було достатньо часу. При цьому він уточнив, що штрафи можуть накласти протягом трьох місяців з моменту виявлення правопорушення до одного року з моменту його скоєння.

Уточнити дані протягом 60 днів мали призовники, військовозобов'язані і резервісти. Незалежно від того, заброньовані вони чи мають відстрочку. Оновити дані мають також жінки, які вже перебувають на військовому обліку. Про це розповів речника Полтавського ТЦК та СП Роман Істомін. Він наголосив: це повинні були зробити й ті, хто поновлював свої військово-облікові дані ще до вступу в дію нового закону про мобілізацію, тобто до 18 травня. Оновити дані, окрім ТЦК, можна було також у ЦНАПі чи в електронному кабінеті призовників, військовозобов'язаних та резервістів "Резерв+".

«Оновлення військово-облікових даних - це абсолютно нормальний процес. Держава мусить знати, скільки у неї чоловіків, які можуть взяти зброю до рук, щоб стати на захист країни. А також якого віку, яких військових спеціальностей, скільки з них має право на відстрочку… Бо одна справа - загальна кількість, а друга - кількість хворих, кількість тих, хто має право на бронь, на відстрочку. Бо виходить, начебто на папері є ресурс, а по факту його немає», - пояснив Роман Істомін.

Щодо питання чи потрібно зараз міняти військовий квиток старого зразка на електронний документ він пояснив, що військово-обліковий документ в електронній формі не замінює паперової версії, а має ту ж саму юридичну силу. Тобто, якщо у громадянина у додатку з'явився QR-код, це не означає що він має право викинути свій паперовий військово-обліковий документ. До того ж зараз ми видаємо військово-обліковий документ на бланку - це нова форма військово-облікового документа, яка видається замість посвідчення про приписку або тимчасового посвідчення. Але вимог замінювати військово-обліковий документ старого зразку на новий (на бланку) також нема.

Підсилюй роботу бухгалтера використанням комплексної інформації. Нова LIGA360 - аналітика, роз'яснення, відповіді на питання, законодавча, судова, реєстрова та договірна інформація в єдиному рішенні. Замов презентацію прямо зараз.

Читайте також «Нові правила бронювання-2024 від А до Я: аналізуємо постанову КМУ №650 ».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини