Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсійний стаж підприємцям за 1998-2003 роки зараховуватимуть на підставі довідки

4 жовтня 2018, 11:45
1610
0
Реклама

ФОПам зараховуватимуть до стажу при обчисленні пенсії періоди ведення ними підприємницької діяльності із застосуванням спрощеної системи оподаткування, у тому числі із застосуванням фіксованого податку:

з 01 січня 1998 року по 31 грудня 2003 року - на підставі довідки про реєстрацію особи як суб'єкта підприємницької діяльності;

з 01 січня 2004 року по 31 грудня 2017 року за бажанням особи - за умови сплати страхових внесків (єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) незалежно від суми сплачених коштів.

Відповідні норми містить ухвалена 03.10.2018 постанова КМУ "Про внесення зміни до пункту 4 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній".

Про це повідомило Мінсоцполітики.

Аби страхувальникам нічого не проґавити під час звітування з ЄСВ, в темі тижня "Звіт з ЄСВ" надано добірку аналітичних матеріалів.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини