Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Атестація робочих місць: перелік лабораторій для санітарно-гігієнічних досліджень

17 жовтня 2018, 12:15
1220
0
Реклама

Атестація робочих місць за умовами праці проводиться на підприємствах і організаціях незалежно від форм власності й господарювання, де технологічний процес, використовуване обладнання, сировина та матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров'я працюючих, а також на їхніх нащадків як тепер, так і в майбутньому, у відповідності до п.1 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою КМУ від 01.08.92 р. №442 (далі - Порядок), і ст.13 Закону України "Про охорону праці".

Результати атестації використовуються не тільки для реалізації прав робітників на пільгове пенсійне забезпечення, але й для встановлення пільг і компенсацій за рахунок підприємств та організацій, обґрунтуванні пропозицій про внесення змін і доповнень до Списків № 1 і 2, а також для розробки заходів щодо поліпшення умов праці та оздоровлення працюючих.

Відповідно до Методрекомендацій щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджених постановою Мінпраці України і Головним санлікарем України від 01.09.92 р. №41, атестація робочих місць передбачає комплексну оцінку факторів виробничого середовища і характеру праці щодо відповідності їх вимогам стандартів, санітарних норм і правил.

Станом на теперішній час, санітарно-гігієнічні дослідження факторів виробничого середовища і трудового процесу під час атестації робочих місць проводять санітарні лабораторії підприємств, науково-дослідних і спеціалізованих організацій, атестованих у відповідності до "Порядку атестації лабораторій на проведення гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища і трудового процесу", затвердженого наказом Мінсоцполітики України та МОЗ України від 29.05.2018 № 784/1012.

Інформаційний перелік атестованих лабораторій розміщено на офіційному сайті Держпраці України в розділі "діяльність", підрозділ "реєстри".

ГУ Держпраці в Донецькій області

У чому ж саме полягає процедура атестації у сфері трудових відносин читайте тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини