Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Терміново потрібна додаткова відпустка: як оформити і оплатити

29 жовтня 2018, 09:00
490
0
Реклама

Період надання щорічних відпусток у межах, установлених графіком, узгоджується між працівником або уповноваженим ним органом, який зобов'язаний повідомити працівника про дату початку відпустки не пізніше, як за два тижні до встановленого графіком терміну (ст. 10 Закону про відпустки).

Зміна термінів надання відпусток, відображених у графіку, може бути проведена за узгодженням сторін трудового договору і за умови виникнення обставин, що змушують перенести щорічну відпустку.

Якщо працівник просить перенести відпустку, наприклад за сімейних обставин, на інший період чи надати її в стислі терміни і роботодавець не заперечує щодо зміни у графіку періоду використання ним відпустки, то не вбачається порушення законодавства про відпустки.

За потреби отримання частини щорічної відпустки у стислі терміни в заяві працівник може висловити своє бажання про одержання зарплати на неї в терміни, визначені між ним і роботодавцем. Дане положення може застосовуватись у поодиноких випадках, а не масово.

Отже, виплата заробітної плати за весь час щорічної відпустки може бути проведена в інші строки, ніж визначені національним законодавством, але за наявності окремої угоди між працівником і роботодавцем.

За даними Управління Держпраці в Рівненській області.

Які бувають щорічні відпустки та хто має право ними скористатись дізнайтесь із Ситуації "Право на щорічні відпустки".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини