Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові форми заяви та декларації, три категорії, кому треба їх подавати — Кабмін оприлюднив зміни до порядку призначення субсидій

Реклама

Як ми вже повідомляли, Кабінет Міністрів України постановою від 19 травня 2021 р. № 505 врегулював деякі питання призначення житлових субсидій. А точніше - знову змінив відповідні процедури. Передусім - шляхом внесення змін до Положення про порядок призначення житлових субсидій.

Уряд встановив, що розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, проводиться без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

  • надавалася у грошовій безготівковій формі;

  • була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);

  • була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

Рішення про призначення житлових субсидій домогосподарствам без звернень громадян буде прийматися на підставі інформації Міністерства фінансів за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій у квітні 2021 р. на відповідність вимогам підпунктів 1, 2, 4, 8-10 пункту 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій.

Зверніть увагу, що Положення доповнили додатками 1 і 2, а саме - формою заяви про призначення та надання житлової субсидії та формою декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. При цьому заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, подані за формами у в редакції наказу Мінсоцполітики від 17 травня 2021 р. № 242, залишаються дійсними.

До 1 вересня 2021 р. органи влади повинні забезпечити оновлення в Єдиному державному реєстрі отримувачів житлових субсидій інформації про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб для призначення житлової субсидії на наступний період. А от громадянам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення, потрібно буде до 1 вересня 2021 р. повідомити органам соціального захисту населення про наявність умов, за яких житлова субсидія не призначається, що визначені у п. 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій.

Окрім того, у Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім'ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги з середньомісячного сукупного доходу викреслили доходи від розміщення депозитів.

Для того, щоб уникнути впливу інформаційного шуму і вчасно приймати рішення щодо контролю вашої репутації, використовуйте систему медіамоніторингу Semantrum. Автоматичний моніторинг всіх онлайн та традиційних ЗМІ, інтернет-простору та соцмереж. Замовте тестовий доступ до системи Semantrum.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини