Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Осінній ТОП-7 матеріалів-порадників для роботодавців та бухгалтерів

Реклама

Круговерть робочого тижня не дає керівникам, бухгалтерам, кадровикам і підприємцям можливості спокійно зупинитися, видихнути і ознайомитися з більш глобальними темами. Постійне вирішення нових питань, реагування на поточні виклики змушують бути зібраним та діловим. Але наша робота потребує й зазирання до глибин законодавства та ознайомлення з актуальними роз'ясненнями компетентних органів. Зробити це в спокійній атмосфері можна в п'ятничний вечір чи на вихідних, за чашкою улюбленого чаю, філіжанкою кави чи навіть з бокалом чогось міцнішого. Тож вмощуйтеся зручніше - до вашої уваги наш топ-7 аналітично-практичних публікацій на кадрову та трудову тематику з числа тих, що побачили світ цієї осені. Тільки найгарячіші питання, тільки актуальні відповіді.

Обов'язкове щеплення та відсторонення від роботи в запитаннях-відповідях

Тема обов'язкового щеплення працівників і відсторонення від роботи тих, хто відмовляється вакцинуватися, сьогодні серед найбільш актуальних і гаряче обговорюваних. Тож цю статтю присвячено відповідям на запитання наших читачів щодо відсторонення від роботи невакцинованих працівників.

Також рекомендуємо повідомлення «Як діяти роботодавцю з працівниками, які ухиляються від обов'язкової вакцинації проти COVID-19 - алгоритм від Мінекономіки», «Відсторонення невакцинованих педагогів та держслужбовців з 8 листопада - роз'яснення МОЗ та Держпраці» та «Що робити роботодавцю з невакцинованими працівниками та держслужбовцями - алгоритм дій від НАДС».

Харчування працівників за кошти роботодавця: облікові та податкові наслідки

Підприємства частенько забезпечують харчування працівників: платне, безоплатне, зі знижкою, у вигляді шведського столу. У зв'язку із цим виникають питання щодо оподаткування витрат на харчування працівників і нарахування ЄСВ на вартість наданого харчування. «Інтерактивна бухгалтерія» розповіла усе необхідне про соцпакет для працівників.

Допоможіть нам стати кращими. Беріть учать в опитуванні читачів за посиланням.

Звільнення працівників у разі скорочення штату або чисельності працівників

Скорочення штату або чисельності працівників може бути підставою для звільнення в разі змін в організації виробництва та праці, зокрема за умови реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, установи, організації. «Інтерактивна бухгалтерія» підготувала добірку матеріалів щодо звільнення працівників з ініціативи роботодавця

Особи з інвалідністю на підприємстві

Приймаючи на роботу особу з інвалідністю, роботодавець має пам'ятати не лише про виконання нормативу з працевлаштування такої категорії осіб, а й про дотримання пільг і гарантій, установлених для них. Щоб підтвердити ступінь утрати працездатності й заявити про своє право на соціальні гарантії та пільги, особа має подати своєму майбутньому роботодавцеві відповідні документи. Ці та інші нюанси висвітлила «Інтерактивна бухгалтерія».

Також зверніть увагу на публікацію «Як застосовувати пільгову ставку ЄСВ на зарплату особи з інвалідністю: нарахування і звітність».

Як визначити кількість днів невикористаної відпустки працівника

Бухгалтер обчислює кількість невикористаних днів для щорічної відпустки у двох випадках: або для розрахунку грошової компенсації за ці дні, або для надання інформації працівнику про кількість днів щорічної відпустки, якими він може скористатись. Ми розглянули алгоритм цього обрахунку.

Прожитковий мінімум та мінзарплата у 2022 році

Згідно проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» (законопроект № 6000) на 2022 рік буде встановлено нові показники мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

ЄТС-2022: посадові оклади в бюджетній сфері

Бюджетна сфера вступає у формування фінансових показників на 2022 рік, бо уряд схвалив та зареєстрував у ВРУ проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік». На 2022 рік посадовий оклад працівника 1-ого тарифного розряду за ЄТС для бюджетної сфери планують підвищувати із 1 січня та 1 жовтня.

Як бухгалтерам впоратися зі щоденним потоком інформації та змінами? Все потрібне є на ІТ-платформі LIGA360:Бухгалтер. Отримуйте сповіщення про зміни законодавства й статусів контрагентів, читайте актуальні професійні видання. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненим у кожному рішенні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини