Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон № 1914 про внесення змін до ПКУ за проектом № 5600 опубліковано

Реклама

В офіційній парламентській газеті «Голосі Україні» від 21 грудня 2021 року №244 офіційно оприлюднено Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» від 30.11.2021 р. №1914-XI. Йдеться про добре нам відомий законопроект № 5600. Ми вже повідомляли про підписання цього Закону Президентом.

Закон № 1914 набере чинності 01.01.2022 р. Окремі його норми почнуть діяти 22.12.2021 р., 01.03.2022 р. та 01.07.2022 р.

Цей документ передбачає індексацію ставок деяких податків, зміну підходів до оподаткування ПДВ і акцизним податком тютюнових виробів і рідин для електронних сигарет, пива, а також рентною платою за користування надрами для видобування руд заліза. Також документ передбачає підвищення окремих ставок екологічного податку, запровадження мінімального податкового зобов'язання як податку з потенційно можливого мінімального доходу з земельної ділянки сільськогосподарського призначення. Крім того, передбачено встановлення для великих платників податків обмеження на перенесення від'ємного значення об'єкта оподаткування податком на прибуток підприємств минулих років.

Більш детальний аналіз Закону № 1914 та тих змін, які він привнесе до ПКУ, надамо у наших наступних публікаціях. Нагадаємо зараз тільки про наші розповіді щодо найбільш контраверсійних новацій - мінімального податкового зобов'язання та обмеження директорів підприємств-боржників у виїзді за кордон: «Як власники та користувачі землі будуть платити мінімальне податкове зобов'язання після прийняття проекту № 5600» та «Податкові зміни можуть зробити тисячі директорів підприємств невиїзними з України» відповідно.

Не пропусти важливих змін у Новому Році. Нові правила, закони чи реквізити для сплати податків - про все повідомить LIGA360. Тільки до 14 січня LIGA ZAKON дарує новорічні знижки на преміум-рішення для фахівців. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини