Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які агропідприємства подаватимуть документи на бронювання працівників через Мінагрополітики

Реклама

Починаючи із 31.01.2023 року діє постанова КМУ від 27.01.2023 р. № 76 затверджено, зокрема, Порядок бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії воєнного стану, яким визначено механізм бронювання під час дії воєнного стану військовозобов'язаних за списками військовозобов'язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час.

Мінагрополітики провело онлайн-зустрічі з керівниками структурних підрозділів обласних військових адміністрацій, що забезпечують виконання функцій із питань агропромислового розвитку, обговорювалися питання прийому заявок із бронювання військовозобов'язаних працівників від агропідприємств за кожною з областей, відповідно до нового порядку бронювання.

«Оновлений порядок важливий. Він зараз фактично передбачає два основні типи подання документів на бронювання: перший - це підприємства, в яких є мобілізаційне завдання, вони подаються через ОВА; другий - підприємства, які такого завдання не мають. Останні будуть поділені на дві підкатегорії: агропідприємства, які мають більше 50 працівників, і ті, які обробляють більше 1 тис. га, подаватимуться через Мінагрополітики», - підкреслив Тарас Висоцький, Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України.

Використовуйте в роботі аналітичний матеріал «Бронювання військовозобов'язаних у 2023 році: умови та порядок».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Додатково переглядайте:

- Бронювання військовозобов'язаних у 2023 році: які довідки отримувати та куди подавати пакет документів;

- Воєнний стан та загальна мобілізація продовжені до 20 травня: Закони опубліковано;

- Як роботодавцю бронювати працівників під час воєнного стану - Мінекономіки;

- Кого із військовозобов'язаних можна забронювати за новим порядком: постанова діє із 31 січня;

- Бронювання військовозобов'язаних за переліками посад і професій продовжує діяти - Мінекономіки;

- Яким підприємствам податківці видають довідки для визнання критично важливими під час війни.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини