Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ затвердив критичні для галузі підприємства та установи для бронювання працівників

Реклама

МОЗ встановило критеріїв, за якими визначатимуть підприємства, установи та організації, які мають важливе значення для галузі національної економіки у сфері охорони здоров'я (наказ від 28.02.2023 р. № 419).

Їх прийнято на виконання пп. 4 п. 2 Порядку та критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування національної економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, затверджених постановою КМУ від 27.01.2023 р. № 76.

Всього у затвердженому переліку 19 критеріїв. Підприємства, установи, організації визначаються такими, що мають важливе значення для галузі національної економіки у сфері охорони здоров'я, якщо вони відповідають хоча б одному з встановлених критеріїв.

Приміром, для аптек - роздрібна торгівля лікарськими засобами на території не менше ніж 10 областей України та/або місті Києві, за умови, що не менше 50% таких аптечних закладів беруть участь у реімбурсації лікарських засобів відповідно до програми державних гарантій медичного обслуговування населення; або ж роздрібна торгівля лікарськими засобами на території сіл (селищ), за умови, якщо такі аптечні заклади беруть участь у реімбурсації лікарських засобів відповідно до програми державних гарантій медичного обслуговування населення

Також серед критеріїв - належність підприємства, установи, організації до сфери управління МОЗ; заклади охорони здоров'я, що забезпечують виконання загальнодержавних функцій, видатки на які здійснюються з державного бюджету, наведені у Переліку закладів охорони здоров'я та програм у галузі охорони здоров'я, що забезпечують виконання загальнодержавних функцій.

Використовуйте в роботі аналітичні матеріали:

- «Бронювання військовозобов'язаних у 2023 році: умови та порядок»;

- «Складання та ведення списків військовозобов'язаних на підприємстві: вимоги-2023».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Додатково переглядайте:

- Бронювання військовозобов'язаних у 2023 році: які довідки отримувати та куди подавати пакет документів;

- Як роботодавцю бронювати працівників під час воєнного стану - Мінекономіки;

- Кого із військовозобов'язаних можна забронювати за новим порядком: постанова діє із 31 січня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини