Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові підстави для звільнення з військової служби в період воєнного стану — Рада прийняла законопроект

5 травня 2023, 09:10
9984
0
Автор:
Реклама

3 травня Верховна Рада прийняла вцілому законопроект про внесення змін до статті 26 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо розширення підстав звільнення з військової служби деяких категорій громадян в період воєнного стану (від 08.09.2022 р. № 8009).

Проект розроблено з метою забезпечення права на звільнення з військової служби під час воєнного стану військовослужбовцям, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, та військовослужбовцям, які проходять військову службу за контрактом, у випадку якщо їхні близькі родичі загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану.

Таким чином, на думку авторів законопроекту, буде досягнуто рівності між особами, які вже є військовозобов'язаними, та особами, які на вказаній вище підставі не підлягають призову на військову службу під час мобілізації відповідно до положень статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

До числа близьких родичів законопроект включає таких осіб: чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра).

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Читайте також:

- "Бронювання військовозобов'язаних у 2023 році: умови та порядок";

- "Складання та ведення списків військовозобов'язаних на підприємстві: вимоги-2023";

- "Бронювання військовозобов'язаних у 2023 році: які довідки отримувати та куди подавати пакет документів";

- "Як роботодавцю бронювати працівників під час воєнного стану - Мінекономіки";

- "Кого із військовозобов'язаних можна забронювати за новим порядком: постанова діє із 31 січня".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини