Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
Реклама

Минулого тижня наші читачі цікавилися передусім темами податкового адміністрування, переказу коштів та бронювання працівників. Лідерами стали наступні новини:

1. ФОПи, які зобов'язані вести облік товарних запасів, мають вести облік всіх товарів, які реалізують

2. Нацбанк планує жорсткі ліміти для переказів з картки на картку - тривають обговорення

3. Як забронювати працівників - алгоритм дій для критично важливих підприємств

4. Підвищення мінімальної зарплати не буде - Бюджетна декларація на 2025-2027 роки

5. Оновили Перелік територій бойових дій або ТОТ - наказ Мінреінтеграції

6. Випадки, у яких роботодавець може відмовити працівнику у наданні відпустки - Держпраці

7. Податковий календар на липень - що варто пам'ятати

8. Кримінальна відповідальність за контрабанду товарів діє з 1 липня

9. Із 1 липня змінено граничний розмір орендної плати за землю - ДПС

10. Законопроєкт про збільшення акцизів на пальне схвалено Комітетом

Компанія LIGA ZAKON запрошує на безкоштовний вебінар «ТРАНСФЕРТНЕ ЦІНОУТВОРЕННЯ 2024: законодавчі зміни, методика та практичні аспекти» (16 липня, 11:00). Участь безкоштовна за умови реєстрації. Зареєструватися за посиланням.

Підсилюй роботу бухгалтера використанням комплексної інформації. Консультаційні, аналітичні та довідкові статті для різних бізнес-ситуацій - у новій LIGA360. Замов персональну презентацію менеджера.

Академія LIGA ZAKON запрошує на курс "Перехід на ЕДО. Етапи впровадження. Практичні кейси" (18-19 липня, 11:00 - 13:00). Детальна інформація про вебінар та реєстрація за посиланням.

Цього літа LIGA ZAKON пропонує найвигідніші умови на нове рішення LIGA360. Запрошуємо українські компанії, юридичні бізнеси та держоргани приєднатися до нашої Summer Program! Скориставшись Summer Program від LIGA ZAKON, ваша компанія може отримати знижку з кожною додатковою ліцензію. Залиште заявку, щоб дізнатися умови.

Державна податкова служба України 20.06.2024 оновила результати роботи ДПС щодо податкового контролю за трансфертним ціноутворенням, які щомісяця оприлюднюються на офіційному вебпорталі контролюючого органу. Детальніше - у статті "Результати роботи ДПС у сфері податкового контролю за трансфертним ціноутворенням за січень - травень 2024 року: вивчаємо разом за оновленими відомостями".

Вимушене перебування за кордоном окрім іншого, викликає ще й питання оподаткування отриманих виплат і доходів. Тож доречним буде пригадати, що з цього приводу кажуть контролери. Роз'яснюємо у матеріалі "Наші за кордоном: оподаткування доходів".

Нещодавно унесено зміни до КЗпП, якими передбачено нові підстави для припинення трудових відносин або відсторонення працівників. Дізнайтеся більше з публікації "Нові підстави для звільнення або відсторонення працівника: колабораціонізм та інші ризики".

Зміни підхід щодо інформаційної безпеки у своїй компанії. Комплексно відстежуй всю необхідну інформацію в одному продукті LIGA360. Замов презентацію сьогодні.

Судячи навіть із самої назви Закону № 3706, зміни здебільшого стосуються саме експортерів, проте, звісно, не всіх. І традиційно, як буває в подібних випадках, є й інші зміни. Тож коротко поговоримо про новації, які переважно запрацюють із 01.07.2024., - у коментарі "Чергові зміни до ПКУ: важливі деталі".

Цього разу в темі номера видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН ми розкрили питання щодо діяльності волонтерів. Нас часто запитують на цю тему, тому ми зібрали найпоширеніші запитання, аби відповіді на них завжди були у вас під рукою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини