Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
Реклама

Поза сумнівом, найбільш гучна подія минулого тижня - ухвалення парламентом законопроєкту про нові правила мобілізації та військової служби. Окрім того, наші читачі цікавилися повідомленнями про бронювання, відпустки, інфляцію, ЄСВ. Лідерами стали наступні новини:

1. Закон про мобілізацію прийнятий Верховною Радою - які нові правила мобілізації, відстрочки та бронювання

2. Нові підстави відстрочки від мобілізації - коментар парламенту

3. Найближчим часом буде нова система бронювання від мобілізації - прем'єр-міністр

4. Якими будуть нові штрафи за порушення норм про мобілізацію та військовий облік - законопроєкт №19379

5. Що змінить новий Закон про мобілізацію - коментар від Міноборони

6. Мобілізованим працівникам можуть повернути виплату середнього заробітку роботодавцем

7. Економічне бронювання за три кроки - бізнесу представили нову модель

8. Як обчислювати середню зарплату для компенсації невикористаної відпустки - лист Мінекономіки

9. Закон про мобілізацію проголосують 11 квітня - про які зміни домовилися депутати

10. Який рівень інфляції в Україні у березні 2024 року - Держстат

11. У Раді вирішили виключити з законопроєкту про мобілізацію норми щодо демобілізації та ротації

12. Як нарахувати ЄСВ працівнику, який відпрацював неповний місяць та звільнився - ДПС

13. Спецпропозиція квітня для бухгалтера

14. ДПС затвердила Методику проведення перевірок інших податків і зборів

15. Бізнес хоче електронний документообіг між ТЦК і підприємцями

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

16. Із 4 квітня ТЦК починають виклик громадян, які досягли 25-річного віку, для уточнення даних - Генштаб

17. Що зміниться на ринку послуг автотранспорту за законопроєктом № 4560

18. Заява на повернення помилково або надміру сплачених сум: алгоритм подання через Е-кабінет

19. Як мобілізований керівник юрособи буде підписувати е-звітність

20. Коли дозволено звільнити працівника через встановлення інвалідності - Держпраці

21. Педагоги очікують встановлення з 1 квітня посадового окладу І розряду ЄТС у розмірі 3600 грн

22. Якими документами оформлювати надання благодійної допомоги - ДПС

23. Терміни проведення перевірок для бюджетного відшкодування ПДВ скорочено

24. ДПС зменшила перелік моделей РРО, дозволених для використання

25. Як через ПРРО провести операції «накладений платіж» або «післяплата» - ДПС

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Мало який законопроєкт викликав стільки уваги та спричиняв стільки дискусій як урядовий проєкт щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку. Про його ключові нюанси - у нашій публікації «Нові правила мобілізації, відстрочки та бронювання - остаточний текст законопроєкту №10449».

Війна є частиною нашого життя. Третій рік від початку повномасштабного вторгнення роботодавці змушені вирішувати непрості питання, пов'язані з прийняттям та звільненням персоналу. Подекуди це стосується тих, хто був мобілізований або добровільно вступив до лав Сил Оборони. Деталі - у матеріалі «Звільнити не можна залишити: чи підлягають звільненню мобілізовані працівники під час воєнного стану?».

Приватні підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування, до 1 травня цього року повинні подати Декларацію за 2023 рік. Тож з'ясували, які особливості декларування доходів ФОП за минулий рік, у публікації «ФОП на загальній системі: особливості складання Декларації за 2023 рік».

Однією з підстав для подання Декларації фізичною особою є факт отримання нею у звітному році іноземних доходів. З'ясували, за яких умов і в якому порядку потрібно задекларувати такі доходи, в статті «Декларування іноземних доходів за 2023 рік: умови та правила для фізосіб».

Після певного ажіотажу з установленням базового нормативу дивідендів на держчастку і наполегливих рекомендацій максимально проавансувати бюджет нормотворці взялися за коригування порядку адміністрування цього платежу. Деталі - у публікації «Держдивідендні уточнення».

Цього разу тему номера видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН ми присвятили найпоширенішим питанням декларування доходів і майна за 2023 рік. Як завжди, ми надали коментарі до важливих новацій та роз'яснень, відповіли на всі запитання читачів й охоче готові підставити вам своє надійне плече в складних ситуаціях. Читайте БУХГАЛТЕР&ЗАКОН і пам'ятайте: Закон на вашому боці!

Хочете отримати найвигіднішу ціну на преміум-рішення LIGA 360: Бухгалтер? Тільки зараз для тарифу діє спецпропозиція. Деталі за посиланням.

Компанія LIGA ZAKON запрошує на безкоштовний вебінар «Військовий облік на підприємстві під час воєнного стану» (16 квітня, 11:00). Участь безкоштовна за умови реєстрації. Зареєструватися за посиланням.

Академія LIGA ZAKON запрошує на вебінар "Особливості заповнення і подання звіту про контрольовані іноземні компанії (КІК)" (17 квітня, 11:00 - 13:00). Детальна інформація про вебінар та реєстрація за посиланням.

Академія LIGA ZAKON запрошує на вебінар: «Перевірки ТЦК у 2024: ведення військового обліку, ТОП-10 документів для перевірки. Бронювання-2024: зміни, поради» (29 квітня, 13:00 - 16:00). Детальна інформація про вебінар та реєстрація за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини