Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виконання обов’язків керівника на час його хвороби: як оплачується

Реклама

В Південно-Східному міжрегіональному управлінні Держпраці розібрали ситуацію, коли працівника призначено виконувати обов'язки керівника на час його хвороби. Тож чи виконує він обов'язки за своєю посадою?

При виконанні обов'язків тимчасово відсутнього працівника - працівник поряд зі своїми обов'язками одночасно виконує обов'язки і за іншою посадою.

За додаткове навантаження з виконання обов'язків тимчасово відсутнього співробітника працівнику підприємства на підставі ст. 105 КЗпП проводять відповідну доплату.

Якщо наказом керівника покладено тимчасове заступництво за посадою відсутнього працівника, то працівник виконує обов'язки за іншою посадою, але його увільняють від виконання обов'язків за своєю посадою. На період тимчасового заступництва зазвичай встановлюють доплату у розмірі різниці між посадовими окладами.

Тому тимчасовий заступник, на відміну від виконуючого обов'язки тимчасово відсутнього працівника, виконує виключно чужі обов'язки, тобто на період заступництва його звільнено від виконання своєї роботи, обумовленої трудовим договором.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини