Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-25 новин тижня для бухгалтерів

25 грудня 2023, 10:00
1855
0
Автор:
Реклама

Прийшов час різдвяно-новорічних свят. Підбиваємо підсумки року, даруємо тепло нашим рідним і близьким, не забуваємо підтримувати наші Сили Оборони, які боронять Україну та наше майбутнє від кривавого російського агресора. Минулого тижня наші читачі найбільше уваги приділили повідомленням щодо мобілізації, зарплат та відпусток, підсумки 2023 року та показники 2024 року для бізнесу. Лідерами стали такі новини:

1. Мобілізація, рекрутинг, проходження служби - Мар'яна Безугла розповіла про новий законопроєкт

2. Як розраховувати компенсацію за невикористану відпустку у 2023 році

3. Кабмін затвердив прогноз середньої зарплати на 2024-2026 роки

4. ДПС оприлюднила дані, від яких залежить включення у плани перевірок на 2024 рік

5. Як нараховувати індексацію у 2024 році - Мінсоцполітики

6. Які обсяги доходу та ставки єдиного податку для ФОП в 2024 році - заява ДПС

7. Із 1 січня зміниться сума пенсійного збору при першій реєстрації легкових авто - ПФУ

8. Помилково через РРО/ПРРО проведено суму за відділом «безготівка та/або картка» замість «готівка»: алгоритм дій

9. Змінювати план - графік проведення планових перевірок на 2024 рік можуть щомісячно - ДПС

10. Президент відповів на питання про закон щодо мобілізації жінок та молодших 27 років

11. ДПС знову оновила графік планових перевірок на 2023 рік

12. До 20 грудня підприємства повинні подати до ТЦК та СП дані про свій автотранспорт

13. Яку суму ПДФО сплатить фізособа від продажу подарованої нерухомості

14. Підвищення податків, перевірки ДПС та Держпраці - які загрози для бізнесу в 2024 році

15. Як ФОПу уникнути подвійного оподаткування - ДПС

16. Із 1 січня 2024 року зросте кількість підприємців, зобов'язаних використовувати в торгівлі платіжні термінали

17. Десять метрів між вивісками і збільшені у п'ять разів штрафи - у Києві змінили вимоги до вивісок на фасадах

18. Хто сплачує ЄСВ в разі ліквідації його платника і чи може це зробити інша особа - ДПС

19. Із 30 грудня по 1 січня включно платники не зможуть сплачувати податкові платежі та ЄСВ - ДПС

20. Згорять чи компенсують - особливості відпусток працівників державних органів у 2024 році

21. Чи мають право ФОПи - єдинники першої та другої груп не сплачувати ЄП

22. Держстат та ПФУ оприлюднили показники середньої зарплати за ІІІ квартал

23. Нові можливості для бізнесу: запустили програму держпідтримки «Доступний факторинг»

24. Як проводити атестацію робочих місць під час воєнного стану - Держпраці

25. Чи потрібно сплачувати екоподаток за розміщення відходів, що утворилися в процесі діяльності

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Новий законопроєкт з рекрутингу, мобілізації та проходження військової служби готують до реєстрації у парламенті. Зокрема, пропонується встановити призовний вік по мобілізації - 25 років (замість 27 років зараз). Більше подробиць - у нашій публікації "Демобілізація, відстрочки, повістки, служба жінок - новий законопроєкт про військову службу від А до Я".

Керівники підприємств та інших юросіб повинні подавати територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (які багато хто досі кличе за звичкою військовим комісаріатам) щороку до 20 червня та 20 грудня визначену законодавством інформацію. Детальніше читайте у статті "Підприємства та установи повинні подавати до ТЦК та СП дані про автомобілі та водіїв".

Закінчення звітного календарного року для бухгалтера означає додатковий клопіт. Та серед маси бухгалтерських справ важливо не забути про здійснення річного перерахунку щодо податку на доходи фізичних осіб. З'ясуємо, які особливості перерахунку ПДФО у 2023 році - в нашій статті.

Протягом року роботодавець виплачував неоподатковувану матдопомогу співробітникам. Зараз планує закупити новорічні подарунки для дітей співробітників. Ці дві виплати сумуються? Чи це дві окремі неоподатковувані виплати? Якщо новорічні подарунки також не оподатковуються, то за яким кодом звітувати до податкової? Відповіді - у статті.

Наразі бухгалтери входять у надзвичайно складний період, коли потрібно одночасно закривати поточний рік і готуватись до роботи в новому році. Тож цього разу тему номера видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН присвячено закриттю 2023 року. Основні необхідні процедури ви знайдете у нас. Читайте БУХГАЛТЕР&ЗАКОН і пам'ятайте: Закон на вашому боці!

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні. 

LIGA ZAKON відкриває сезон новорічних знижок для рішень LIGA360. Тож зараз час обрати тариф, та отримати зручні інструменти для роботи на весь рік. При оплаті тарифів LIGA360 від 6 місяців - діє знижка до 30%, а від 12 місяців - до 40%. Пропозиція дійсна лише для нових клієнтів LIGA ZAKON до 31 грудня. Детальніше за посиланням.

В сучасному світі обсяги інформації постійно зростають, тож бізнесам і фахівцям стає дедалі складніше контролювати зміни. Впоратись із завданням допоможе нове ІТ-рішення LIGA360 PRO. Воно надає дані законодавства, судової практики, галузі й контрагентів. Оберіть свій тариф та дізнайтеся більше переваг LIGA360 PRO за посиланням.

Стежити за змінами аграрної галузі ще ніколи не було так просто, адже у LIGA360 з'явився віджет “АПК”. Ця новинка допоможе бачити всі нові надходження документів, законодавчі новації та перспективи, які є визначальними для агропромислового комплексу України. Заповніть заявку для зв'язку з менеджером. Дізнавайтеся про галузеві зміни першими та економте час на щоденному пошуку інформації!

Працівник відмовляється від основної щорічної відпустки у зв'язку з тим, що тривалий час знаходився у відпустці без збереження заробітної плати. Працівник хоче використати цю відпустку наступного року. Як правильно оформити документи, щоб не було питань із перевірки по Держпраці? Чи повинен працівник написати заяву? Якщо так, якого змісту вона повинна бути? Подробиці - у нашій публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини