Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-25 новин тижня для бухгалтерів

18 грудня 2023, 09:10
1977
0
Автор:
Реклама

Минулого тижня наші читачі звертали увагу передусім на повідомлення щодо зарплат держслужбовців та бюджетників, відпусток, перевірок та штрафів. Лідерами стали такі новини:

1. Половина держслужбовців заявили про зменшення зарплати, 73% - про зростання навантаження

2. Підвищення у 2024 році посадових окладів працівників бюджетної сфери - що планує Кабмін

3. Кабмін пропонує змінити ПКУ для боротьби з підкупом посадовців - зареєстрували законопроєкт

4. Блокада пунктів пропуску - що зараз на кордоні з Польщею, Словаччиною та Угорщиною

5. Скільки днів може тривати відпустка без збереження зарплати під час карантину та воєнного стану

6. Відповідальність за порушення комендантської години - кого не будуть штрафувати

7. Використання кваліфікованого е-підпису більше не вимагатимуть - постанова КМУ

8. ДПС оновила графік планових перевірок на 2023 рік - кому готуватися

9. Військовим дадуть відпустки при народженні чи хворобі дітей, але заборонять поширювати інформацію у соцмережах - новий законопроєкт

10. Затверджено зміни до Плану рахунків бухобліку в держсекторі

11. Які обмеження на роботу за сумісництвом для освітян - Мінекономіки

12. Масштабний збій в роботі Київстару -як діяти користувачам ПРРО

13. Хто зі шкільних вчителів буде проходити сертифікацію педагогів у 2024 році

14. НДІ Мінінфраструктури оприлюднив Базові норми витрат палива

15. Мінфін планує змінити форму фіскального чека

16. Депутати проголосували за штрафи для громадян і бізнесу за порушення комендантської години

17. Із 1 січня запрацює земельний ринок для юридичних осіб, як і планувалось

18. Із 1 липня 2024 року за контрабанду буде кримінальна відповідальність - Закон прийнято

19. Як буде працювати Держказначейство наприкінці 2023 року та на початку 2024 року

20. Податківці не можуть штрафувати за помилку в бюджетних рахунках - Гетманцев

21. Обсяги валютних переказів до України від трудових мігрантів помітно зменшилися

22. Як штрафуватимуть за порушення термінів подання повідомлень за формою №20-ОПП

23. Які форми фінзвітності подають неприбуткові організації - ДПС

24. Нові ознаки доходів фізосіб та зміни у Порядок заповнення Податкового розрахунку - плани Мінфіну

25. У Держпраці нагадали, які види обліку робочого часу застосовують під час дії воєнного стану

LIGA ZAKON відкриває сезон новорічних знижок для рішень LIGA360. Тож зараз час обрати тариф, та отримати зручні інструменти для роботи на весь рік. Детальніше за посиланням. При оплаті тарифів LIGA360 від 6 місяців - діє знижка до 30%, а від 12 місяців - до 40%. Пропозиція дійсна лише для нових клієнтів LIGA ZAKON до 31 грудня. Новорічні знижки надаються для рішень: LIGA360:Бухгалтер, LIGA360:Аудитор, LIGA360:HR, LIGA360 PRO, Legal Solution, LIGA360:Юрист. Скористайтеся пропозицією прямо сьогодні!

Стежити за змінами аграрної галузі ще ніколи не було так просто, адже у LIGA360 з'явився віджет “АПК”. Ця новинка допоможе бачити всі нові надходження документів, законодавчі новації та перспективи, які є визначальними для агропромислового комплексу України. Використовуючи фільтри, ви можете обрати документи, що стосуються вузькопрофільних тематик - рослинництво, тваринництво, садівництво тощо. Заповніть заявку для зв'язку з менеджером. Дізнавайтеся про галузеві зміни першими та економте час на щоденному пошуку інформації!

Академія LIGA ZAKON запрошує на вебінар "Відновлення податкових перевірок. Як підготуватися до податкової перевірки та діяти після її проведення. Поради адвоката" (19 грудня, 16:00 - 18:00). Спікер: Ірина Нараєвська - адвокат з податкового права. Повна програма вебінару та реєстрація за посиланням.

Академія LIGA ZAKON запрошує на вебінар "Корпоративні відносини і оподаткування: побудова оптимальної структури власності, M&A, реорганізації бізнесу" (20 грудня, 11:00 - 14:00). Спікер: Олексій Шматко, к.е.н., сертифікований аудитор та податковий консультант. Повна програма вебінару та реєстрація за посиланням.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Цього разу тему номера видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН присвячено відповідям на ваші запитання щодо ЄСВ. А для того щоб ви не витрачали час на пошук потрібного саме вам питання, нехай і невеликого за обсягом, ми спеціально підібрали зручний формат. Читайте БУХГАЛТЕР&ЗАКОН і пам'ятайте: Закон на вашому боці!

Вже майже другий рік, внаслідок російської навали, у нашій країні діє воєнний стан та запроваджено загальну мобілізацію. На бізнес це справило не абиякий вплив, адже закриті кордони, відсутність іноземного інвестування, виїзд працівників за кордон у пошуках тимчасового захисту - так чи інакше впливає на стабільність роботи. Незважаючи на це, багато з підприємств продовжили свою роботу, тим самим забезпечують сталість економіки у такі важкі часи. Але для роботодавців існує великий ризик, який може зупинити роботу підприємства - мобілізація працівників. Більше читайте у матеріалі "Бронювання військовозобов'язаних від "А" до "Я"".

Якщо в процесі діяльності СПФМ виявляє розбіжності у відомостях про кінцевих бенефіціарних власників (КБВ) чи структурі власності з даними в держреєстрі, він має повідомити про це держателя останнього - Мін'юст. Про те, як саме СПФМ повинні повідомляти Мін'юст у разі виявлення розбіжностей у відомостях про КБВ чи структурі власності з даними в держреєстрі, дізнайтеся зі статті "Розбіжності в бенефіціарних відомостях: порядок інформування відстрочено".

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні. 

Порядок та підстави для проведення індексації доходів громадян, у тому числі заробітної плати, визначено Законом №1282. На 2023 рік дія цього Закону була зупинена. Проте з 1 січня наступного року індексація доходів фізичних осіб знову має проводитися. І цілком очевидно, що питання, пов'язані з нарахуванням індексації на суми зарплати працівників, будуть актуальними. Тож, варто пригадати правила нарахування індексації, які визначені Порядком №1078, адже з 1 січня слід буде застосовувати алгоритми розрахунків, які ним визначені. Більше - у публікації "Готуємося до індексації-2024: що слід урахувати".

Головний скарб нашої держави - це люди, які навіть у скрутні для України часи надають допомогу тим, хто її потребує. Допомогу надають по-різному, однак у разі надання її суб'єктами господарювання або під час оформлення допомоги через благодійні організації необхідно дотримуватися певних правил документування. Про це й поговоримо в статті "Благодійна допомога: особливості складання первинних документів".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини